Followers

Business Opportunity

Apakah peluang dalam herbalife? Nak makan herbalife murah 25% - 50% ? Nak earn extra income?
Macam mana? How?

Ok, kat sini hajar akan tunjukkan cara bagaimana nk dptkn diskaun dr 25% - 50% in herbalife... Firstly, kite tgk dulu tahap2 yg ade dlm herbalife ni:-


Hmmm..tangga ape pulak ni kn...ok...kat atas ni sbnarnya tahap2 yg wujud dlm herbalife..Actually, dia juz like pangkat laa.. ;)  mcmana nk dpt pangkat2 yg wujud kat ats ni? ok...hajar akn tunjukkan cara2nye.... =) dont worry...:p

hajar akn ceritakan tahap2 yg hajar list ni je tau:-
- Distributor
- Senior Consultant
- Success Builder
- Qualified Producer
- Supervisor

Before bg further information, hajar nk bgtau term atau istilah yg selalu disebut dlm herbalife:-

1stly: Volume Point (VP). VP  merupakan unit yang digunakan oleh herbalife. Sama je if kita membeli kain unitnye meter. cth: 1 unit produk nutrisi Formula 1 (Shake) = 23.95vp dan lain2 lg..

2ndly: pelbagai percent (%) atau diskaun terdapat dlm herbalife such as 25%, 35%, 42%, and 50%..nnt hajar akn ceritakn mcmana nk dapat diskaun dr 25% hingga 50%... ;)

Distributor (25% selamanya)
Ok, cara nk dptkn 25% ni simple jeeee...serius... dgn register rm98 dpt International Business Pack (IBP) melayakkn kite sebagai distributor atau nama lain consultant (coach)...
cth penjualan 1month programme:-
2 F1 + 1 F3 + teamix 100g
retail price RM682 BUT dgn mnjadi  distributor...krg sume boleh dpt untung runcit RM157.... soo, best x jd distributor? best kn...sign up jd distributor? ke xcukup lg dgn keuntungan mcm tu?
BOLEH2.... kite ade next 35%... ;) stay tuned...bace lg... =)

Senior Consultant (35% selamanya)
hmm,...ok, kat sni hajar nk ceritakan mcmna nk dpt diskaun 35% or untung 35% ni...sbb 25% sekadar peringkat permulaan, xkn nk stay 25% forever kn? heee... ;)
Nk jd senior consultant, kite kena buat 500vp in a month... ;) nk amik produk ape nk dptkn 500vp sbln?
ok..simple...cth td 1 month program kn? 1 month program punya VP lbih krg 100vp...so, just amik 5 bln set, krg bjaya buat 500vp in a month... so, krg akn dpt :-
10 F1 + 5 F3 + 5 teamix 100g... mudah kn?
dgn pembelian 500vp dlm sbln, mlayakkan krg beli even 1 f1 dgn harga 35%... =) woowwww!!!  xkn xteruja kot.. :D
keuntungan runcit utk set sebulan lebih krg RM200...phhheewwww!!! xnk ke? 25% dpt RM157 je lbih krg.. ;) best3.... ke masih xcukup best ni??? hmmm...ok3...klau mcm tu...ape kate, kite tgk pulak mcmana nk dptkn diskaun sebesar 42%.... *berpeluh i crite2 taw*... ;) stay stay stay,,...

Success Builder (42% in a month)
nk jd success builder pulak caranya kena buat 1000vp pembelian sekaliguz.sekaliguz means dlm satu resit...bru namanya success builder bukan pembelian 1000vp dlm sebulan ye?...hehehe.... 2xganda drp senior consultant ni.... mksdnyaaa...kite kna amik 10month programm lbih krg.... susah...ish,...xde ape yg susah..snang2 kn..ok? slagi ade kemahuan...mezti boleh punyaa.. ;)
ape? nk tau untung if org beli 1 month program...hish...agak mata duitan di situ..tp xpe...everythings need money kn... :D 1 month program boleh dpt untung about RM260....wowwwww woww wooww...
BUT success builder valid dlm bulan pembelian 1000vp je tau.... nnt bile msuk bln seterusnya jatuh 35% blik....xsuke??? xsuke mcm tu??? hmmmm ok.....cni hajar ajar mcmana nk dpt kn 42% yg kekal..k? next is Qualified producer...

Qualified Producer ( 42% selamanya)
waaahhh.. da masuk 42% ni.... mcamana ni nk nk nk...curious nk tau ni...hehe...sabaaar..ok..jom bace how how how... ;)
ok cmni...krg kena buat 2500vp dlm 3bulan...boleh cmpur downline(maximum 1000vp)....so, if downline 1000vp, kite cume need 1500vp je lg dlm 3 bln tu...waaaahhhh....suke x? ke xphm...ok kat bwah ni cth mcmana wat qualified producer in 3 month..ok?

waahh..best kn? krg da rase best sgt ke tahap 42% ni? hmmm...hajar akn tunjuk mcmana nk dpt 50%...What??? 50%?? yela...50% (supervisor)...jom2...blaja...cmne.... ;)

Menjadi supervisor, bukan je dpt diskaun 50% tp more than that ok???selain mendapatkan ROYALTI dari Supervisor downline krg, supervisor juga Merupakan sebuah PINTU UTAMA RUMAH HERBALIFE… waaahhhhh!!! dr td belum msuk rumah...dpn pintu pn belum smpai... ;)

Contoh gmbarannye cmni... cer krg bygkan ada sebuah Rumah Mewah dan Besar di suatu area, tetapi Area itu dikelilingi  Pagar besar yang ada Pintu Gerbang. Halaman  Rumah itu luas sgt. haaa…. Kalau krg jdi DISTRIBUTOR mknenyeee krg  baru masuk PINTU GERBANG di area biznez Herbalife… tapi belum masuk ke Rumah besar itu. haaa... jadi SUPERVISOR mksdnyeee krg dah pn BUKAK PINTU RUMAH TU heeee... =)...

Supervisor (50% selamanya)
klik sini k-------> Supervisor... =)